m

This is Aalto. A Professional theme for
architects, construction and interior designers

Call us on +651 464 033 04

531 West Avenue, NY

Mon - Sat 8 AM - 8 PM

Top

locatie

Paterswoldseweg, Groningen

ontwerp

dk architectuurstudio

bouwperiode

2018-2020

De Paterswoldseweg verbindt de Grunobuurt met de Zeeheldenbuurt. Als onderdeel van het project Extra Sneltrein Groningen – Leeuwarden (ESGL) is in de Paterswoldseweg de spoorwegovergang vervangen door een onderdoorgang. Ook zijn twee brugdekken voor een Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) busbaan en langzaam verkeer gerealiseerd.

HET NOORDEN BETER BEREIKBAAR

BRUGDEKKEN

De brugdekken voor de HOV-busbaan en het langzame verkeer zijn slanke, nagespannen betonconstructies. Omdat een dek slechts op een aantal opleggingen ligt en achter deze opleggingen een “shadow gap” is gecreëerd, wordt de indruk gewekt dat het brugdek boven de wanden van de onderdoorgang zweeft.

VERDUBBELING SPOREN

Om voorbereid te zijn op toekomstige uitbreiding van het spoor is in het ontwerp rekening gehouden met de plaatsing van een extra dek.

SPOORDEK

Het continueren van het treinverkeer is een belangrijke voorwaarde tijdens de bouw van spoordragende constructies.

Voor de Paterswoldseweg is ervoor gekozen het spoordek op een andere locatie te bouwen en tijdens een treinvrije periode in te rijden.

CONTINUÏTEIT

Lijnen zijn een krachtig ontwerpelement, zowel in de fotografie als in de architectuur. De gekromde en repeterende lijnen van het leuningwerk creëren dynamiek en continuïteit in het beeld. Een passerende trein maakt de impressie compleet.

MEER INFRASTRUCTUUR

error: Content is protected !!